Interview Eelke Brink

“Details én grote lijnen” 

Bedrijfsleider Eelke Brink is ‘houtman’ in hart en nieren 

Eelke Brink werkt sinds 2007 bij Veenstra & Stroeve, eerst als hoofd Werkvoorbereiding en tegenwoordig ook als bedrijfsleider.

“Ik ben een ‘houtman’ in hart en nieren. Het repareren van dingen en het ontdekken hoe zaken in elkaar steken heeft mijn brede interesse. Dat zit in mijn genen blijkbaar, want zowel mijn vader en opa waren erg handig. Als kind riep ik dan ook vaak dat mijn vader alles kon. Toen ik onlangs mijn zoontje hoorde zeggen: ”Dat kan papa wel maken,” realiseerde ik me dat de geschiedenis zich herhaalt.

Productiechefs

Het mooiste moment van de dag is voor mij het ochtendoverleg met de productiechefs. We bespreken wat er gedaan is, nog moet gebeuren, of er bijzonderheden zijn en of we op schema liggen. Zo weten we precies hoe we ervoor staan. Dat zijn waardevolle en belangrijke momenten.

Omdat ik al zoveel jaren meeloop, ken ik het bedrijf door en door. Het is fijn om vanaf mijn positie het totaalplaatje ook in beeld te hebben. Hoewel ik op een gemiddelde dag ontzettend veel mensen spreek mis ik af en toe het intensieve contact met de klanten nog wel eens.

Familie

Het mooiste moment in al die jaren? De verhuizing van Roden naar Assen, het was geweldig om met zijn allen in een volledig nieuwe locatie verder te gaan!

De saamhorigheid is een heel belangrijk aspect in mijn werk. Als team gaan we ervoor en helpen we elkaar voort. Als het nodig is gaan we ’s avonds een paar uurtjes door. Verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie, werkvoorbereiders leggen verantwoording af over hun eigen projecten. We kennen elkaar goed en weten wat we aan elkaar hebben. Het is een soort familiegevoel, je ziet elkaar immers heel wat uren op een dag. Af en toe organiseren we ook uitstapjes buiten het bedrijf om. De cultuur is informeel en open, de deur staat letterlijk altijd open bij iedereen.

Verbinding

De klik is heel belangrijk. De mensen die hier werken verbinden zich ook echt aan Veenstra & Stroeve. Dat is altijd een belangrijk item in sollicitatiegesprekken. Een werkvoorbereider heeft in veel gevallen een relatief lange inwerkperiode nodig. Daar investeren we in, ook als collega’s. Dat moet een wisselwerking zijn. We zetten fors in op het overdragen van kennis en dagen iedereen uit zich te verbeteren. De meeste medewerkers zijn dan ook vaak zowel technisch als praktisch ingesteld.

Regelen

Ik vind het leuk om zaken voor elkaar te krijgen, het ‘regelen’ zit me in het bloed. Maar ik wil altijd wel weten hoe het in elkaar zit. Vroeger wilde ik graag timmeren, maar besefte al gauw dat ik daarin mijn ei niet voldoende kwijt kon. Als bedrijfsleider komen er de hele dag verschillende uitdagingen op mij af: van het afstemmen van planningen, tot technische issues bij de werkvoorbereiding, etc. Het geeft me veel voldoening om dagelijks met al die verschillende dingen bezig te zijn, zaken op te lossen. Daarnaast denk ik ook graag mee over de toekomst, bredere structuren. Hoe kunnen we verbeteringen aanbrengen? En waar staan we als bedrijf? Zowel de details als in de grote lijnen interesseren me. Ik zit dus prima op mijn plek. En timmeren? Dat doe ik nog steeds, als hobby!”

Kom jij het ook maken? Check dan onze vacatures.

Meer weten?

Veenstra & Stroeve
Korenmaat 9
9405 TL Assen
T.: 0592 – 30 91 10

Eelke@veenstra-stroeve.nl