Interview Dennis van der Wal

“Leuk om ‘mijn dakkapellen’ te herkennen!”

Dennis van der Wal werkt sinds 2016 als eerste timmerman bij de afdeling Prefab dakkapellen. Hij begon zijn carrière als kok bij de marine, maar koos voor de ‘wal’ vanwege de reguliere werktijden. De palletfabriek waar hij daarna terecht kwam, bood hem onvoldoende uitdaging. En zo belandde hij, aanvankelijk als uitzendkracht, bij Veenstra & Stroeve.

Kat uit de boom

“In het begin was het best wennen. Mensen kijken even de kat uit de boom. Ik ben zelf ook niet zo’n vlotte prater en wacht ook altijd liever wat af. Maar het ijs was al snel gebroken en ik vond snel mijn draai binnen het bedrijf. Ook kende ik het ‘belsysteem’ voor pauzes nog niet. Maar ik ontdek al gauw dat het ook structuur geeft en nu ben ik er helemaal aan gewend.”

Afwisseling

Van der Wal startte in de afmontage, maar toen er iemand wegging bij de dakkapellen, zag hij zijn kans schoon: “Ik vind het leuk om het eindproduct van mijn werk te zien. Het is best gaaf om door een woonwijk te rijden en ‘mijn’ dakkapellen te herkennen!”

Het werk van Dennis bestaat uit het timmeren van het framewerk voor dakkapellen. Er wordt gewerkt in teams van twee personen. Verder zorgt hij – samen met zijn collega’s – voor het isoleren, assembleren en monteren. En sinds 2019 mag hij ook de dakbedekking aanbrengen: “Hiervoor zijn we als team op cursus geweest, dat vond ik erg leuk om te doen en het geeft het werk nog meer afwisseling. Soms ga ik naar de bouw voor servicewerkzaamheden. De dagen vliegen voorbij.”

Informeel

Hij ervaart, ook na een aantal jaren, nog steeds uitdaging. “Het is best hard werken, maar met een leuke groep mensen in een plezierige sfeer. Wat ook belangrijk is: je bent geen nummer. Als werknemer word je gehoord en gewaardeerd. De lijnen zijn kort en informeel. En ik houd van gezelligheid. Ook dat is hier goed geregeld, o.a. met bedrijfsuitjes en natuurlijk het jaarlijkse zwembadfestijn voor de bouwvak.”

Hoofd en handen

Dennis vertelt dat het voor deze baan belangrijk is om netjes te werken: “Je moet je hoofd er goed bijhouden en technisch inzicht hebben.” 

Kortom, hij heeft zijn draai gevonden: “Het werk bevalt prima en ik zit dus uitstekend op mijn plek. Bovendien werk ik graag met mijn handen. Ik heb echt niets met computers.” 

Kom jij het ook maken? Check dan onze vacatures.